Uitnodiging Cyber to Go Stiens! Met uitreiking 4e certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen 20 November 2018 (vanaf 8.00u.)

Een wake up sessie voor ondernemers
Cyber To Go is een initiatief van de stichting Cybersafety Noord-Nederland om de cyberweerbaarheid te verhogen
Vraag je je als ondernemer wel eens af: @ of je alles goed geregeld hebt in je bedrijf om digitaal veilig te zijn? @ hoe een hacker te werk gaat? @ waarom cybercrime jou als ondernemer ook zou kunnen overkomen? @ hoeveel een kopie van een paspoort of creditcardnummer eigenlijk waard is op Internet? @ wat de laatste trends zijn op het gebied van cybercriminaliteit? @ hoe je je telefoon en tablet beter kan beveiligen bij diefstal? @ wat je zou moeten doen als je bestanden gegijzeld zijn? Als dit vragen zijn die je wel eens bezig houden, dan is de Cyber to Go-roadshow precies iets voor jou!

Namens De stichting Cybersafety Noord-Nederland nodigen Renze Tjoelker (ROC Friese Poort) en Else Maria van der Meulen, in samenwerking met de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Stiens, je dan ook van harte uit voor deze ontbijtsessie.

Waar en wanneer: Dinsdag 20 november van 08:00 tot 10:00 in cultureel centrum ‘de Skalm ’. Adres: Pyter Jurjensstrjitte 17, 9051BR in Stiens

Programma:
08:00 - 08:30 Inloop met het BoefProof ontbijt en student aan tafel. De student aan tafel laat je zien hoe eenvoudig jij je telefoon kunt beveiligen tegen diefstal van bedrijfs- en privé gegevens. Daarnaast adviseert de student je over privacy instellingen.
08:30 - 08:45 Opening en uitreiking door Else Maria van der Meulen van Data Diensten Fryslân en Burgemeester Ferd Crone.
Uitreiking 4e ster (continue samenwerken) Keurmerk Veilig Ondernemen Stiens door het CCV.
08:45 - 09:00 Toelichting over de stichting door Else Maria van der Meulen en Hoodie-op Hoodie-af quiz door Renze Tjoelker 09:00 - 09:15 Ervaringsverhalen door Henk van Ee en ondernemers uit Stiens
09:15 - 09:30 Demonstratie van Jan Klopper (ethical hacker): hoe gaat een hacker te werk?
09:30 - 10:00 Cyber meet-up: met studenten van ROC Friese Poort Cyber@work, NHL-Stenden en de Politie.
Met interactieve demo’s over o.a. onveilige Wifi verbindingen en het hacken van een webcam. Daarnaast staat er een mooie cyber challenge voor je klaar.
10:00 - Nog even napraten.
Aanmelden of vragen: Toegang is gratis maar i.v.m. catering horen we graag voor 15 november of je komt. Vol is vol! Stuur een mail met je naam en bedrijfsnaam onder vermelding van Cyber to Go Stiens naar info@cybersafety-noordnederland.nl


Toanielselskip Fleurich Fierder
Jobbegea

TaiChi QiGong in de Skalm op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 u. 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november, 4 december.

Eva Jensen woont sinds juni 2016 in Moddergat. De Waddenzee met haar mooie kleuren en met de eb en vloed beweging geven haar veel inspiratie. Eva geeft TaiChi QiGong en LiveStyle cursussen in Moddergat en Stiens.

Zij werkt bewust met kleine groepen van 6 tot 10 cursisten, zodat er veel aandacht is voor wat mensen beweegt om iets goeds te doen voor hun gezondheid.

Het woord Qi betekent levensenergie en Gong betekent werken of leren met aandacht en oefening. TaiChi QiGong heeft zijn oorsprong in China.

De bewegingen van TaiChi QiGong zijn langzaam en ook krachtig. Je lichaam en geest worden er soepel van. Ook het plezier en levendigheid worden weer aangewakkerd. Bij stress gerelateerde problemen (deze kunnen ontstaan door te veel of te weinig actie in het leven hebben) geeft de wekelijkse oefening innerlijke rust.

Cursisten zeggen dat de lessen een rustpunt in de week zijn. De lessen worden in Series gegeven. Het is fijn als mensen ruimte maken om regelmatig te komen zodat er een basis ontstaat waar je ook thuis mee verder kan.

Eva oefent graag de 18 Bewegingen en de 8 Brokaten. De lesopbouw is met rust en actie in afwisseling, met Yin en Yang. TaiChi QiGong is voor iedereen geschikt. De oefeningen worden veel staand gedaan, maar kunnen vaak ook zittend uitgevoerd worden.

TaiChi QiGong heeft te maken met aandacht, beweging en leefstijl.


Info: www.qigongnatur.eu

Info en opgave voor de Series TaiChi QiGong: qigongnatur@gmail.com of 06 53398591