TaiChi QiGong in de Skalm op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 u. 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november, 4 december.

Eva Jensen woont sinds juni 2016 in Moddergat. De Waddenzee met haar mooie kleuren en met de eb en vloed beweging geven haar veel inspiratie. Eva geeft TaiChi QiGong en LiveStyle cursussen in Moddergat en Stiens.

Zij werkt bewust met kleine groepen van 6 tot 10 cursisten, zodat er veel aandacht is voor wat mensen beweegt om iets goeds te doen voor hun gezondheid.

Het woord Qi betekent levensenergie en Gong betekent werken of leren met aandacht en oefening. TaiChi QiGong heeft zijn oorsprong in China.

De bewegingen van TaiChi QiGong zijn langzaam en ook krachtig. Je lichaam en geest worden er soepel van. Ook het plezier en levendigheid worden weer aangewakkerd. Bij stress gerelateerde problemen (deze kunnen ontstaan door te veel of te weinig actie in het leven hebben) geeft de wekelijkse oefening innerlijke rust.

Cursisten zeggen dat de lessen een rustpunt in de week zijn. De lessen worden in Series gegeven. Het is fijn als mensen ruimte maken om regelmatig te komen zodat er een basis ontstaat waar je ook thuis mee verder kan.

Eva oefent graag de 18 Bewegingen en de 8 Brokaten. De lesopbouw is met rust en actie in afwisseling, met Yin en Yang. TaiChi QiGong is voor iedereen geschikt. De oefeningen worden veel staand gedaan, maar kunnen vaak ook zittend uitgevoerd worden.

TaiChi QiGong heeft te maken met aandacht, beweging en leefstijl.


Info: www.qigongnatur.eu

Info en opgave voor de Series TaiChi QiGong: qigongnatur@gmail.com of 06 53398591